Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні справи за хайп над загиблими пілотами

У Білорусі затримали понад 20 осіб за образу пілотів, які загинули в Барановичах. Вони відвели падаючий літак від населеного пункту.  Як заявляють у Міноборони РБ, це був навчально-тренувальний літак Як-130.

Як оголосили в ефірі телеканалу «Білорусь-1», по всій країні було встановлено понад 20 осіб, «для яких подвиг героїв став приводом для хайпа». Це сталося після того, як президент республіки Олександр Лукашенко доручив КДБ знайти тих, хто залишав в інтернеті негативні коментарі про загиблих льотчиків.

Відзначається, що Слідчий комітет порушив кримінальні справи за статтею про умисні дії, спрямовані на збудження соціальної ворожнечі. Стаття передбачає покарання аж до 12 років позбавлення волі в залежності від обставин вчинення злочину.

Літак ВПС Білорусі розбився в Барановичах 19 травня. На борту знаходилися два пілоти, відразу після зльоту з аеродрому вони виявили технічну несправність і прийняли рішення відвести літальний апарат від населеного пункту. Обидва льотчики загинули після катапультування. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що причиною катастрофи Як-130 стала відмова всіх систем управління.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code