У США розкрили подробиці нових санкцій через «Північний потік-2»

Адміністрація президента США Джо Байдена представить доповідь щодо нових санкцій через газопроводу «Північний потік-2». Він може бути поданий до Конгресу вже в п’ятницю, 19 лютого. Про це стало відомо агентству Bloomberg.

Очікується, що в документі будуть вказані додаткові обмежувальні заходи, які стосуватимуться невеликої кількості російських компаній, при цьому німецькі фірми не потраплять під санкції. Таким чином адміністрація Байдена прагне зупинити реалізацію проекту і в той же час не вступати в конфронтацію з близьким європейським союзником.

За даними джерел, держсекретар Ентоні Блінкен вважає за краще не переслідувати компанії або окремих людей з таких країн, як Німеччина, оскільки вважає більш важливим знайти дипломатичне вирішення і усунути розбіжності, викликані підходом колишнього президента США Дональда Трампа до зовнішньої політики «Америка перш за все».

При цьому співрозмовники вказують, що якщо Вашингтон буде прагнути зменшити напруженість у відносинах з Берліном, він ризикує відштовхнути інших союзників, таких як Україна, Польща і країни Балтії.

«Північний потік-2», що проходить по дну Балтійського моря, повинні були запустити ще в кінці 2019 року, однак на заваді санкції США. В результаті будівельні роботи довелося заморозити, а термін здачі перенесли на кінець 2021 року. В даний час газопровід готовий на 95 відсотків. США, які хочуть поставляти свій зріджений природний газ (СПГ) в Європу, прагнуть перешкодити завершенню будівництва і не раз погрожували посилити обмеження щодо об’єкта.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code