Театр оперети презентує «Штрауса в опереті»

138840924526 грудня напередодні Новорічних свят у Київському національному академічному театрі оперети презентували масштабну мистецьку акцію, яка досі не мала аналогів на теренах нашої країни –«Новорічний Штраус-концерт», до програми якого увійшли твори родини Штраусів – батька та синів…

138840924526 грудня напередодні Новорічних свят у Київському національному академічному театрі оперети презентували масштабну мистецьку акцію, яка досі не мала аналогів на теренах нашої країни –«Новорічний Штраус-концерт», до програми якого увійшли твори родини Штраусів – батька та синів.
Перед початком концерту художній керівник Національної оперети Богдан Струтинськийрозповів журналістам про особливості підготовки цієї програми: «Ми зіграємо концерт, до якого увійдуть найкращі музичні твори родини Й. Штрауса. У нас зазвучать твори, на які ми отримували авторське право з Відня спеціально для нашого театру – це результат двох років переговорів і листування зі спадкоємцями Штрауса!».
Як зазначила диригент-постановник концерту, з.а. України Оксана Мадараш: «Музика славетної родини Штраусів складна для виконання та потребує високої майстерності, але завжди створює особливий настрій».
Неймовірна сенсаційна штраусіаназвучала в Україні вперше.Це чардаш з оперети «Лицар Пасман», твір «Трохи напідпитку» з оперети «Ніч у Венеції», полька «Еліза» та полька «Бажання співати» на музику Йоганна Штрауса. Більше половини концертних номерів – це беззаперечні прем’єри концерту на сцені театру. Справжнім сюрпризом для глядачів став номер за участі художнього керівника Національної оперети Богдана Струтинського – запальна полька»Стережись!» на музику Едуарда Штрауса.
«Майже двісті років музика Штрауса тримає нас у полоні, а ми і не збираємося звільнятися із цього театрального полону», – таку думку від імені глядачів висловила ведуча концерту з. а. УкраїниВалентина Донченко-Бутковська і була підтримана схвальними оплесками.
Два відділення концерту серед вишуканої, романтичної, пронизаної флюїдами позитиву і добра музики славетної родини Штраусів забезпечили піднесений святковий настрій глядачам. Дозволили отримати максимум естетичного і психологічного задоволення, відпочити серцем і душею.
У концерті взяли участь провідні солісти, балет, хор та симфонічний оркестр Київського національного академічного театру оперети.
Побажаємо глядачам нових дивовижних зустрічей із оперетою, а артистам оригінальних творчих знахідок і вдячних глядачів.

Слухала «Штрауса в опереті» Тамара Маркелова

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code