Українська Вікіпедія відвойовує простір у російської

У листопаді 2020 відвідуваність української Вікіпедії становила 90,2 млн переглядів сторінок і виросла у порівнянні з листопадом 2019 на 21 %.

Число унікальних пристроїв, з яких переглядали українську Вікіпедію у листопаді становило 13,7 млн (+10 % до листопада минулого року).

Українська Вікіпедія впевнено відвойовує простір у російської Вікіпедії. Два роки тому, в листопаді 2018 російську Вікіпедію в Україні переглядали удвічі частіше від української (114 / 58 млн переглядів), рік тому — в 1,7 рази частіше (108 / 64 млн).

Число переглядів сторінок російської з України у листопаді 2020 становило 124 млн, тоді як з території України українську Вікіпедію у листопаді переглядали 82 млн разів (+28 % до листопада минулого року). Тобто російська була лише в 1,5 рази популярнішою в Україні за українську.

Засновник ГО «Вікімедіа Україна» Юрій Пероганич коментує: «Якщо тенденція збережеться, то українська Вікіпедія пережене в Україні російську через п’ять-шість років. Ключовим чинником успіху є зростання числа людей, які вносять Вікіпедії зміни і доповнення саме до української Вікіпедії. При належній державній гуманітарній політиці, спрямованій на розширення сфер вживання української мови, на зміцнення української ідентичності, ми можемо наздогнати і перегнати російську Вікіпедію значно швидше — через три-чотири роки».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code