РФ нав’язує українцям наратив про «зовнішнє управління» – редакторка Euromaidan Press

РФ нав’язує українцям наратив про «зовнішнє управління» – редакторка Euromaidan Press

Проросійські групи в Україні поширюють наратив про так званe «зовнішнє управління» з метою формування ворожого образу Заходу в очах українського суспільства, а також наратив про так званих «соросят», який є ефективним в рамках російської пропаганди, оскільки використовує особливості української ментальності.

Про це в коментарі Guildhall заявила головний редактор видання Euromaidan Press Аля Шандра.

«Наратив про нібито «зовнішнє управління Заходу» в Україні – один з ключових кремлівських наративів ще з часів Євромайдану. Росія намагалася просувати його найрізноманітнішими способами і нещодавня акція у виконанні політичної партії, лідером якої є Віктор Медведчук, не є разовим прецедентом просування даного наративу, ще в 2014 і 2015 роках організовані групи пенсіонерів виходили і протестували проти «втручання США в Україні». Російська пропаганда різними способами намагалася тримати тему на порядку денному. Для підтримки наративу про «зовнішнє управління» в українському суспільстві використовувався і використовується широкий набір інструментів – як проросійські медіа, так і місцеві гравці. Мета – сформувати ворожий образ Заходу в очах українського суспільства», – заявила вона.

«Також ми бачимо, як сьогодні в Україні просувається наратив про так званих «соросят» і він дуже зручний для російських пропагандистів. Так як сама постать Джорджа Сороса досить розмита, не ясна і в той же час видається якоюсь серйозною і таємничою силою. Більш того то, те що відбувається в Україні, не є чимось особливим, Сорос досить оповитий міфами і в інших країнах. Реальність складна, зрозуміти її звичайній людині досить складно, тому створений образ Сороса дуже зручний для використання. Цей наратив добре лягає в схильність українців шукати прості пояснення», – заявила вона.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code