Армія Азербайджану увійшла в Агдамський район

Підрозділи азербайджанської армії увійшли в Агдамський район згідно з тристоронньою заявою щодо Нагірного Карабаху. Про це повідомляється на сайті Міноборони Азербайджану  в п’ятницю, 20 листопада.

«Відповідно до тристоронньої заяви, підписаної президентом Азербайджанської Республіки, прем’єр-міністром Республіки Вірменія та президентом Російської Федерації, підрозділи азербайджанської армії увійшли в Агдамський район 20 листопада», – наголошується в повідомленні.

Відомство пообіцяло протягом дня надати фото- і відеоматеріали з Агдамського району.

Раніше Міністерство оборони Росії назвало число біженців, які повернулися в Нагорний Карабах за сприяння російських миротворців. «За добу з території Вірменії в Нагорний Карабах забезпечено безпечне повернення 1199 біженців, раніше покинули свої будинки через бойові дій», – заявив на брифінгу офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

9 листопада Росія, Вірменія та Азербайджан прийняли спільну заяву про припинення вогню. Згідно з документом, воюючі сторони залишаються на зайнятих ними позиціях, до 1 грудня під контроль Азербайджану передаються ще три райони. Російські миротворці будуть знаходитися уздовж лінії зіткнення і Лачинський коридору, що з’єднує Нагорний Карабах з Вірменією.

Бої в Нагірному Карабасі спалахнули 27 вересня. Вірменія і Азербайджан, які 30 років змагаються за цю територію, звинуватили один одного в провокаціях. В ході збройних зіткнень Баку взяв під контроль ряд населених пунктів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code