МЗС Білорусі вимагає від Польщі видати йому засновників телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича і Степана Путіло

Роман Протасевич і Степан Путіло

МЗС Білорусі вимагає від Польщі видати йому засновників телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича і Степана Путіло.

Про це йдеться на сайті відомства.

16 листопада в Міністерстві закордонних справ Білорусі пройшла зустріч з тимчасовим повіреним у справах Польщі в Білорусі Мартіном Войцеховським.

Білоруське МЗС передало повіреному ноту з копією спрямованих Генеральною прокуратурою на адресу Міністерства юстиції та Генпрокуратури Польщі запитів про видачу для притягнення до кримінальної відповідальності Степана Путіло і Романа Протасевича.

«Білоруська сторона висловила заклопотаність триваючої злочинною діяльністю С. Путіло і Р. Протасевича через створені ними екстремістські телеграм-канали „Нехта“ і „Нехта Live“. Польську сторону закликали видати С. Путіло і Р. Протасевича Республіці Білорусь в найкоротші терміни з урахуванням особливої суспільної небезпеки їх злочинної діяльності», — повідомляють в міністерстві.

Раніше режим Олександра Лукашенка звинуватив засновника Telegram-каналу NEXTA Степана Путіло і його колишнього головного редактора Романа Протасевича в організації «заворушень» у Білорусі.

Після масових фальсифікацій на виборах президента Білорусі по всій країні почалися протести і страйки, які тривають досі.

Після спроби силового придушення демонстрацій представники опозиції оголосили про створення Координаційної ради, а колишній кандидат на пост голови держави Світлана Тихановська висунула режиму Олександра Лукашенка ультиматум, після закінчення терміну якого був оголошений всенародний страйк.

У свою чергу глави країн ЄС відмовилися визнавати результати виборів і заявили, що збираються ввести санкції проти білоруських чиновників, причетних до фальсифікації результатів голосування і застосування насильства по відношенню до демонстрантів.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code