Вірменська опозиція зажадала відставки прем’єр-міністра Пашиняна

Прес-секретар опозиційної Республіканської партії Вірменії (РПВ) Едуард Шармазанов обговорив з начальником Генерального штабу Збройних сил Вірменії Оніка Гаспаряном ситуацію в країні і наполіг на необхідності відставки прем’єр-міністра Нікола Пашиняна. Про це повідомляє «Sputnik Вірменія».

«За 44 дні цієї війни влада своїми переможними гаслами, обманом довели ситуацію до того, що було прийнято заяву, яка, фактично, є актом капітуляції», – заявив Шармазанов. На його думку, дії Пашиняна можна вважати зрадою і антидержавною діяльністю, однак прем’єр намагається покласти провину за подію на армію, народ і колишню владу країни.

Вірменія уклала мир з Азербайджаном і втратила території в Нагірному Карабасі.
В Єревані почалися заворушення. У зону конфлікту вводять російських миротворців.
Прес-секретар РПВ зазначив, що вірменська опозиція вже зажадала відставки Пашиняна, і у прем’єра ще є час прийняти «правильне рішення». Також Шармазанов засудив будь-які прояви насильства всередині країни і повідомив, що на зустрічі з начальником Генштабу обговорювалося також питання забезпечення порядку в Вірменії.

Раніше 10 листопада Міністерство оборони і Генштаб Збройних сил Вірменії виступили зі спільною заявою, закликавши громадян не розхитувати «основи державності».

В ніч з 9 на 10 листопада президенти Росії і Азербайджану Володимир Путін і Ільхам Алієв, а також прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян прийняли тристоронню заяву про повне припинення вогню в Нагірному Карабасі. Сторони зупиняються на займаних позиціях. Російські миротворчі сили будуть розгорнуті уздовж лінії зіткнення і Лачинського коридору, який з’єднує Нагірний Карабах з Вірменією.

Крім того, Азербайджану повинні бути повернуті Кельбаджарський, Агдамський, Лачинський райони і території, утримувані вірменською стороною в Газахському районі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code