Тихановська: “25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум”

Колишній кандидат в президенти Білорусії Світлана Тихановська пред’явила ультиматум чинному главі держави Олександру Лукашенку. Про це повідомляється в її Telegram-каналі.

Тихановська заявила, що в країні відбувається державний терор. Опозиція багато разів заявляла, що готова до діалогу, «але розмова за гратами – це не діалог». Лукашенко вбиває своє майбутнє і намагається тягнути за собою весь білоруський народ.

«25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов’язкові вимоги », – оголосила Тихановська і озвучила самі вимоги: Лукашенко повинен оголосити про відхід, насильство на вулицях має припинитися, все політв’язні повинні бути звільнені.
«Його режим ворожий всім»
Якщо влада їх не виконає, то вся країна «мирно вийде на вулиці з народним ультиматумом». 26 жовтня розпочнеться страйк на всіх підприємствах, блокування доріг і обвал продажів в державних магазинах.

Раніше Тихановська відмовилася називати себе президентом. Вона пояснила, що не вважає себе політиком. «Напевно, максимум, що я можу про себе сказати, – це символ свободи», – заявила екс-кандидат.
Вибори президента Білорусі відбулися 9 серпня. За офіційними даними, Тихановська набрала 10 відсотків, а Олександр Лукашенко, який балотувався на шостий термін – 80 відсотків голосів.
Це викликало масові протести по всій країні, які тривають вже третій місяць.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code