22 серпня 1920 року народився Рей Бредбері

22 серпня 1920 народився – американський письменник-фантаст Рей Бредбері.
Цікаві факти з життя знаменитого майстра:
Рей Бредбері мав унікальну пам’ять. За його словами, він пам’ятав все, що почув і побачив, чи не з моменту народження. Пізніше з такою ж легкістю він запам’ятовував все прочитане.
Писати перші оповідання почав в 12 років. До 20 років він твердо вирішив, що стане письменником.
У чотири роки він подивився фільм «Собор Паризької богоматері». На екрані сили мороку боролися з лицарями добра. Малюк відчув сильне потрясіння і з тих пір спав тільки при включеному світлі — боявся темряви.

У 1938 році в Лос-Анджелесі Рей закінчив середню школу. В коледж йому вчинити так і не вдалося, через фінансові проблеми. Однак він постійно займався самоосвітою. Так, з дитинства він ходив в бібліотеку, де проводив 3 дні на тиждень.
Все своє життя Бредбері жив з однією жінкою — Маргарет Макклур. Разом вони нажили чотирьох дочок: Тіну, Рамону, Сюзанну і Олександру.
За своє життя Бредбері створив понад 800 різних літературних творів, в тому числі кілька романів і повістей, сотні оповідань, десятки п’єс, ряд статей, заміток і віршів. Бредбері традиційно вважається класиком наукової фантастики. Також він створив безліч сценаріїв до фільмів, міні-фільмів та серіалів, вів свою авторську передачу на телебаченні, з 1963 року захопився драмою і випустив кілька збірок п’єс, в 1982 році опублікував збірку своїх віршів і створював багато інших творів, далеких від фантастики.
У сім’ї Бредбері існувала легенда, що прабабуся письменника Мері Бредбері була спалена в ході сумнозвісного процесу над Салемськими відьмами. Цей факт не є достовірно підтвердженим, проте Рей вірив в нього.
У останні роки життя — після перенесеної хвороби — був прикутий до інвалідного візка.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code