Послаблення карантину з 22 травня

Уряд дозволив з 22 травня відновити громадський транспорт

Відкриються усі пункти пропуску на кордонах з країнами ЄС і Молдовою

Уряд дозволив з 22 травня відновити громадський транспорт

фото УНІАН

Карантин в кожному регіоні прив’язуватиметься до кількості хворих на коронавірус

Кабінет міністрів України дозволив з п’ятниці, 22 травня, відновити рух громадського транспорту, відкрити пункти пропуску на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою, а також запровадив адаптивний карантин, який діятиме в країні до 22 червня. Відповідні рішення уряд ухвалив під час засідання 20 травня.

Згідно з рішенням уряду, відновлення руху громадського транспорту триватиме так:

  • з 22 травня відновляться регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • з 25 травня – перевезення пасажирів у метро;
  • з 1 червня – залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • з 1 червня – міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом;
  • з 15 червня – прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

«Обов’язкові вимоги безпеки незмінні – масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту», – заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він додав, що у випадку здійснення перевезення до регіону, в якому не діють послаблення карантину, автобуси можуть бути заповнені лише наполовину. При цьому біля кожного пасажира повинно бути одне вільне місце з боку, одне спереду, і одне – ззаду.

Крім того, Кабінет міністрів дозволив відкрити пункти пропуску на кордоні. Як заявив на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, якого процитувала «Українська правда», таке рішення відновить повноцінний рух на кордоні з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.

Роботу цих пунктів буде відновлено лише після того, як відповідне рішення уряду буде опубліковане. При цьому пункти пропуску на кордоні з Росією та Білоруссю через епідемічну ситуацію залишаться тимчасово закритими.

Також уряд погодив продовження карантину до 22 червня і з певними послабленнями. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, уряд вводить певні ознаки епідеміологічної ситуації, які дозволять пом’якшувати карантин в тому чи іншому регіоні.

Однією з таких ознак, за словами Степанова, є інцидентність – середня кількість випадків Covid-19 за останні сім днів. Вона повинна становити менше 12 людей на 100 тис. населення. Крім того, завантаженість ліжок у лікарнях, визначених для хворих на коронавірус, не повинна перевищувати 50%.

«Послаблення протиепідемічних заходів застосовується або припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії ТЕБ та НС», – сказав Степанов.

Постанову з переліком усіх послаблень карантину, які почнуть діяти, уряд опублікує в четвер, 21 травня. Крім того, МОЗ має опублікувати умови, за яких ці послаблення можуть запрацювати. Раніше проект умов роботи громадського транспорту, дитячих садочків, готелів, спортзалів, проведення ЗНО та вступних іспитів виносили на громадське обговорення.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code