Папа Франциск провів першу публічну месу в соборі святого Петра за 69 днів

  Як повідомляє ZAXID.NET Папа Франциск провів першу публічну месу в соборі святого Петра за 69 днів

З 18 травня в Італії розпочався другий етап послаблення карантину

Папа Франциск провів першу публічну месу в соборі святого Петра за 69 днів

фото Vatican News
Під час богослужіння були присутні близько 30 людей

У Ватикані для вірян знову відкрили собор святого Петра, який був зачинений на карантин 69 днів. 18 травня Папа Франциск провів у базиліці першу за понад два місяці публічну месу з нагоди сторіччя святого Івана Павла ІІ.

Як повідомляє місцева газета La Reppublica, собор продезінфікували в п’ятницю, 15 травня. Під час богослужіння були присутні близько 30 людей, які дотримувалися соціальної дистанції. Ця ранкова меса стала останньою, яку транслювали онлайн: у зв’язку з пандемією Covid-19 усі богослужіння в Італії з 9 березня транслювали через інтернет.

У громадських місцях обов’язково потрібно носити маски, а в місцях придбання їжі та одягу – одноразові рукавички. На входах до торгових центрів міряють температуру.

У межах регіонів скасували обмеження на пересування. Людям, у кого температура перевищує 37,5, літнім людям і тим, хто страждає хронічними захворюваннями, рекомендують виходити з дому лише за крайної потреби. Документи про підтвердження невідкладної мети поїздки повинні заповнювати ті, хто виїздить за межі регіону.

Нагадаємо, що Італія стала першою країною у світі, де оголосили загальнонаціональний карантин через пандемію коронавірусу. Вона першою після Китаю постраждала від Covid-19: довгий час у Італії було найбільше хворих на коронавірус та найбільша смертність від нього.

Перші послаблення карантину в Італії розпочалися 4 травня: тут відновили виробництво, роботу будівельних компаній та частково оптову торгівлю, а також дозволили відвідувати рідних у межах одного регіону, парки і сквери та купляти їжу в ресторанах на виніс. З 3 червня Італія відкриє кордони для країн ЄС та скасує обмеження на пересування по всій країні.

Станом на 18 травня Італія перебуває на 6 місці у світі за кількістю тих, хто захворів на коронавірус від початку пандемії, – майже 225,5 тисяч людей, та на третьому місці за рівнем летальності – майже 32 тисячі смертей. У той же час понад 125 тисяч людей в Італії вилікувалися від коронавірусу, що є четвертим показником у світі.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code