ПОТРІБЕН ПЕРЕГЛЯД СТАВЛЕННЯ ЛЮДИНИ ДО ЖИТТЯ

“НЕГАЙНО ПОТРІБЕН ПЕРЕГЛЯД СТАВЛЕННЯ ЛЮДИНИ ДО ЖИТТЯ!”, – Анатолій Марущак
Якби ми погодились з тим, що щастя не в споживанні, а в творчості, то швидко змінилися і мали б набагато краще суспільне та особисте життя. Справа в тім, що людина народжується для щастя, яке повною мірою досягається тільки через творчість. Вчені Національного космічного агенства (НАСА) США виявили, що із 1600 пртестованих дітей віку 4 – 5 років 98 % потрапило в категорію геніальних. Ці ж діти в десятилітньому віці мали лише 30 % геніальних. Ще через 5 років – 12 %.

Цими дослідами підтверджені переконання і наших педагогів в тому, що всі діти народжуються винятково обдарованими. По іншому тут бути не може, адже ж людина є частинкою життєтворчої природи, а тим більше, що стврена як творець «за образом і подобою Божою». Отже, і релігія і наука сходяться в оцінках щодо призначення людини. Якщо виходити також із того, що земля і її природа, насправді, є своєрідною творчою лабораторією, то логічно, що людина наділена даром бути її вмілим співробітником. Це, звичайно, потребує непорушності стану гармонії між людиною і природою, створених Творцем Всесвіту.

З цього витікає, що людство має невідкладно відмовитись від деструктивного споживацького стилю життя. Адже його рушійні сили спрямовують творчість людини на діяльність, яка не рідко шкодить як людству так і природі. Звертаю увагу, що цей стиль зводиться не до бажання їсти і пити з надлишком, а до хотіння без міри, здобувати і смакувати різні сумнівні життєві принади та купатися в славі. Іншими словами, найбільш стимулюючим рушієм споживацтва є невгамовне бажання людини бути в очах інших людей значущою. В останні тисячоліття гонитва за цим привидом щастя ніколи не припинялася.

В мирні роки модні вподобання і смаки задовольнялися за рахункок гноблення і експлуатації звичайного простого люду. Війни, незалежно з якого приводу, також зводились до помноження статків багатіїв. В 20му столітті споживацтво спричинило дві світові війни, під час яких загинуло близько 100 мільйонві людей. Така неймовірна кількість людей була вбита заради привілеїв багатих та їх прислужників. Насправді, отримані привілеї і розкоші були викупані в морі горя та крові. В Україні в 20ті – 40ві роки цього ж століття ненаситне споживацтво в особі вожаків і прислужників совєтського тоталітаризму зжерло близько 20 мільйонів нашого народу. Цей геноцид був скоєний зовсім не по вказівці Сталіна. Його авторами були сили, послідовники яких і нині впливають на політику України. Нещодавно за їхніми рекомендаціями, всупереч потреб селян, а отже і всього українського народу, ВРУ був прийнятий закон «Про ринок землі». Цим актом було виконане замовлення бонзів світового глобалізму перетворити багатющу за ресурсами Україну на оплот споживацтва.

Отже, весь хід існування людства знаходиться під постійним гнітом егоїзму його зухвалої частини. Ці зухвальці зуміли нав’язати світові руйнівний стиль життя. Внаслідок цього велечезна кількість створених людством механізмів, технологій та засобів доволі часто направляєтья на знищення одних людей іншими. На виготовлення зброї для вбивства вже використано мільярди тон ресурсів земної кулі. Наслідки: забруднені мільйони га с/г угідь, річки,озера, моря, океани, атмосфера, чахне рослинність, зростає захворюваність людей, збілюшується кількість новонароджених з різними вадами. Вже без спеціальних приладів помітно, що з кліматом не все гаразд.

Таке становище в світі просто волає про необхідність проведення головної і, можливо, єдиної реформи, а саме реформи в свідомості всього людства. Маємо виходити з того, що людина, дійсно, нроджується для творчості. А творчість розвивається лише тоді, коли оточення, в якому виховується дитина узгоджує свою поведінку з законами Всесвіту. Україна першою може започаткувати процес налагодження партнерських стосунків з природою. Все це має струснути нас і спонукати до грунтовного перегляду нашого ставлення до життя. Для цього маємо, насамперед, звільнитись від пастки споживацтва, а отже від глобалізму, який цілеспрямовано паралізує творчу природу людини, для перетворення її на безпорадного раба. Давайте спробуєм.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code