63 % українців вважають незалежні медіа важливими для демократії

 

63 % українців вважають незалежні медіа важливими для демократії. Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного мовлення з посиланням на дослідження Pew Research Center.

Pew Research Center провів дослідження в 34 країнах у 2019 році. Метою було з’ясувати, як бачать демократію в різних куточках світу. За одержаними даними, однією з головних засад демократії є незалежні медіа.

Винятком не стала й Україна, де 63 % опитаних одним із важливих чинників демократії назвали діяльність незалежних медіа, на які не впливають влада й цензура.

Водночас зазначається, що українці вважають свободу медіа найважливішим принципом демократії після справедливості судової системи. Така тенденція простежується в більшості країн, де проводили дослідження.

У звіті зазначено, що найбільше вільну пресу підтримують у Греції – 89 %, Швеції – 82 % та США – 80 %, найменше в Росії – 38 %, Індії – 37 % і Лівані – 28 %.

Загалом же в дослідженні зупинилися на кількох показниках, які впливають на демократію: робота влади на користь усього суспільства, справедлива ​​судова система, гендерна рівність, незалежні медіа й свобода віросповідання.

Pew Research Center – аналітичний центр, що базується у Вашингтоні та проводить опитування громадської думки, демографічні дослідження, аналіз контенту ЗМІ та інші емпіричні дослідження із суспільствознавства.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code