Парламент має ухвалити заяву про Революцію Гідності

Володимир Вятрович, історик, народний депутат України 19 лютого у своєму блозі написав:

“Вчора в цій залі ми вшанували усіх загиблих на Майдані 6 років тому. Завтра відзначатимемо державний День пам’яті героїв Небесної Сотні. Нам важливо пам’ятати про Революцію Гідності, бо ця пам’ять є гарантією незворотності нашого руху шляхом свободи, демократії та інтеграції в Європу.

Саме тому Росія атакує цю пам’ять. Проросійські медіа в Україні розгорнули кампанію з дискредитації Революції Гідності в цілому і героїв Небесної Сотні зокрема. Однією з причин цієї брудною кампанії є позиція керівництва держави. Призначення адвоката Януковича Бабікова заступником голови ДБР. Звільнення з-під варти беркутівців, підозрюваних у масових убивствах, деякі з яких, як і діячі режиму Януковича, демонстративно повернулися з Росії і погрожують судити майданівців. Все це – не лише знущання над родичами загиблих героїв Небесної Сотні, це сприяння розвороту в оцінці Майдану на догоду Росії. Депутат ОпЗЖ вже навіть зареєстрували законопроєкт про “соціальний захист” беркутівців.
За цих обставин важливо, щоб парламент ухвалив заяву з чіткою політичною оцінкою Майдану. Проєкт такої заяви внесений депутатами всіх фракцій, крім ОпЗЖ, і підтриманий гуманітарним комітетом. Чомусь Рада не розглянула цей проєкт, перед тим як надовго застрягнути в земельному законі. Тому сьогодні з трибуни парламенту звернувся до керівництва Ради з закликом скликати цього тижня позачергове засідання для ухвалення цієї заяви. Це потрібно, щоб продемонструвати українському суспільству і світовій спільноті, що для нинішнього парламенту є важливими цінності, за які загинули герої Небесної Сотні”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code