Фільм-концерт «Розділові Наживо» вийде у широкий український прокат 11 грудня

21 листопада у столичному кінотеатрі «Жовтень» у залі «Аншлаг» об 11:00 відбудеться прес-показ фільму-концерту «Розділові Наживо».

Після перегляду відбудеться сесія «питання-відповідь» за участі режисера фільму-концерту Вадима Ількова, ідеологу проєкту «роздІловІ» Олі Михайлюк, продюсерки Дар’ї Бассель.

«Кінематографічність «Розділових» виникла не на порожньому місці. Вона тримається на потужному музичному матеріалі, на віршах, візуалізації. І на тому, що це доволі таки живий проєкт, бо там велика частина імпровізаційна. Є певні моменти, які потребують уваги один до одного, і які вимагають ще якогось внутрішнього зосередження, внутрішньої роботи. І за всім ми уважно спостерігали, і намагалися ці моменти в кадрі вхопити», — режисер фільму Вадим Ільков, оператор-постановник фільму «Вулкан» (2018), режисер фільму «Тато — мамин брат» (2018) – переможець ОМКФ-2019 за кращу режисуру та кращий український повнометражний фільм.

У широкий український прокат фільм-концерт «Розділові Наживо» вийде 11 грудня цього року. Показ фільму відбудеться лише один вечір одночасно в усіх кінотеатрах країни. Квитки незабаром у продажу.

Тизер-трейлер

Facebook

Instagram

Telegram

Фільм-концерт «Розділові Наживо» — це екранізація перформансу «роздІловІ», культового мультидисциплінарного проєкту мистецької агенції АртПоле за участі Сергія Жадана (текст / голос), Олі Михайлюк (ідея / візуалізації), Олексія Ворсоби (музика / акордеон), Томаша Сікори (музика / експериментальні інструменти та саксофон) та Сергія Пілявця (VJ).

«РоздІловІ» досліджують поезію через музику та візуальні образи, звертаючи увагу на ритми та інтонації. Це чуттєвий твір про любов, ніжність, смерть, терпіння до тих, хто поряд, про тишу. Уперше проєкт було презентовано в грудні 2012 року в Івано-Франківську та Києві на основі книги Сергія Жадана «Вогнепальні й ножові». З того часу «роздІловІ» об’їздили з виступами всю Україну, від Тернополя до Бахмута.

У 2019 учасники зрозуміли, що в тому вигляді та складі, у якому проєкт існував останні роки, подальша мандрівка неможлива. Дивним чином зйомки фільму-концерту «Розділові наживо» збіглися з цим рішенням і стали останнім виступом артистів в Україні та своєрідною крапкою в одній із численних історій «роздІлових».

Режисер-постановник фільму Вадим Ільков зібрав 11 найкращих операторів України для роботи над стрічкою. 11 камер одночасно слідкували за останнім виступом «роздІлових», не пропускаючи жоден рух артистів. У результаті сам фільм став дослідженням творчого процесу, розкриваючи перед глядачами несподівані та захоплюючі моменти творення мистецтва, можливості бути разом, чути й відчувати один одного.

Вадим Ільков, оператор-постановник фільму «Вулкан» (2018), режисер фільму «Тато — мамин брат» (2018) – переможець ОМКФ-2019 за кращу режисуру та кращий український повнометражний фільм.

Режисер та оператор-постановник — Вадим Ільков

Оператори — Сергій Стеценко, Андрій Лисецький, Олександр Течинський, Христина Лізогуб, Світлана Коваль, Ілля Єгоров, Андрій Котляр, Володимир Усик, Денис Мельник, Олександр Рощин, В’ячеслав Цвєтков

Художник-постановник — Мирослав Вайда

Звукорежисери — Борис Петер, Андрій Рогачов

Продюсерка — Дар’я Бассель

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Партнер — Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал».

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Агенція АртПоле — незалежна мистецька платформа, яка спеціалізується на створенні інноваційних проектів. Кожен із них відкриває нові можливості комунікації між митцями, нові методи роботи з різними арт-дисциплінами і, як результат, нові форми та сенси в сучасному мистецтві. Агенція також запрошує до спільної роботи антропологів культури й філософів, створюючи мультидисциплінарне поле існування для кожного мистецького продукту.

Акредитація за посиланням.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code