Петиція № 9031 щодо забезпечення розвитку українського кінематографу та відновлення роботи фестивального центру — кінотеатр «КИЇВ»

Шановний пане мер, шановні депутати, кияни та культурна спільнота!
Звертаємо Вашу увагу на конфліктну ситуацію, що склалася навколо Культурного Центру «Кінотеатр Київ». Через недбалість працівників КМДА, а саме Департаменту комунального майна м. Києва (часом, і протиправні, як стверджує колектив ТОВ КЦ «Кінотеатр Київ»), є обгрунтовані підозри, що проведення фестивалів кіно, прем’єр Українських кінострічок, показ арт-хаузного кіно, а також тижнів Європейського кінематографу зникнуть з репертуару кінотеатру, а єдиний фестивальний центр міста, що входив в міжнародну мережу кінотеатрів, перетвориться в ще один комерційний мультиплекс, подібний тим, що розташовані в ТЦ і працюють для касового збору і заробітку від демонстрування блокбастерів.

Дії Департаменту комунальної власності м.Києва і ТОВ «Сінема-Центр», яке називає себе «переможцем конкурсу», абсолютно суперечать потребам міста, розвитку українського кінематографу і культури. До того ж, конкурс, що був організований Департаментом комунального майна м.Києва, суперечать:
– Рішенню КМР від 15 травня 2019 року N 537/7193 «Про встановлення заборони передачі майна та земель комунальної власності територіальної громади міста Києва у власність або користування юридичним особам, у статутних капіталах яких є частка держави-агресора», http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/B3D57CE742DC5597C22584110036FFE6?OpenDocument ,
– Рішенню від 24 квітня 2018 року N 516/4580 «Про надання інформації стосовно кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, що претендують на отримання прав на землю чи майно територіальної громади міста Києва» http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/C7C4C3B0017700F6C22582950036F7EE?OpenDocument
– а також не відповідає «Порядоку проведення конкурсу на право оренди майна територіальної громади міста Києва» http://kmr.ligazakon.ua/SITE2/l_docki2.nsf/alldocWWW/EC6F49B0FECE39B4C2257E7C00686E89?OpenDocument
За останні роки, місто вже втратило значний перелік центральних і легендарних кінотеатрів. Від передачі будівлі ЦМК «Кінотеатр Київ» в руки російської кіномережі «СІНЕМА СІТІ», Український кінематограф втрачає будь-які перспективи і можливості для розвитку та просування українського кіно, незалежного проведення національних кінофестивалів та відкриття нових українських талантів і акторів.
Враховуючи той факт, що ТОВ «Сінема Центр» – мережа кінотеатрів «СІНЕМА СІТІ» (російська кіномережа, засновники (власники) якої прихована в оффшорі), яка, до того ж, 26-27 лютого 2008 року вже зверталась з позовами до Міністерства культури України та Державної служби кінемотографії України «За російську мову в кіно», це виглядає, як свідома, цілеспрямована диверсія і знищення української культури і кінематографу.

Більшь детальна інформація є на офіційній сторінці Культурний центр «Кінотеатр Київ»
Фейсбуку:https://www.facebook.com/kievcinema/

З огляду на викладене, прошу підтримати петицію:
1) Скасувати результати сумнівного конкурсу, що протирічить; «Порядоку проведення конкурсу на право оренди майна територіальної громади міста Києва», протирічить рішенню КМР N537/7193 від 15 травня 2019 року і рішенню N 516/4580 від 24 квітня 2018 року та припинити дію договіру з підприємством ТОВ «Сінема-Центр».
2) Зберегти головний функціонал кінотеатру «КИЇВ»: проведення фестивалів кіно та прем’єрні покази кінострічок.
3) Не допустити знищення українського кінематографу і, десятиріччями напрацьованого колективом Культурного Центру «Кінотеатр Київ», репертуару з показів кінофестивалів, тижнів Європейського кіно і показу авторського та артхаузного кіно.
4) Подовжити договір оренди з ТОВ Культурний Центр «Кінотеатр Київ», що належно виконує умови договору оренди з 4 січня 1999 року без проведення конкурсу у відповідності до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» Ст.17 п.3, та відповідно до затвердженої Київською міською Радою «Методики розрахунку орендної плати за майно територіальної громади міста Києва» Додатк-3 – до рішення КМР від 21.04.2015 N 415/1280.

Автор:
Власенко Володимирович Володимир

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code