В Україні офіційно відзначатимуть День народження Степана Бандери

В Україні офіційно відзначатимуть день народження Степана Бандери. 18 грудня Верховна Рада України ухвалила постанову № 9234 про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв на прийдешній рік, серед яких – день народження лідера Проводу ОУН-Б. Про це повідомляє Zaxid.net.

За це рішення після кількох спроб проголосували 232 народних депутати із 333, зареєстрованих у сесійній залі.

У тексті документа, який ухвалив український парламент, вказано, що Степан Бандера був видатним діячем і теоретиком українського національно-визвольного руху.

110-та річниця від дня народження Степана Бандери, яке припадає на 1 січня, 2019 року буде в Україні офіційним святом. Це ім’я стало символом безкомпромісної боротьби за свободу України та інших поневолених народів. Постать Степана Бандери водночас стала пострахом для ворогів України. Десятиліттями вони докладають максимум зусиль для демонізації, очорнювання та оббріхування Провідника, не гребуючи найпідлішими засобами, розуміючи, що його приклад мобілізує нові покоління борців, знаючи, що його творча спадщина залишається актуальною і служить орієнтиром у боротьбі за свободу народів і людини.

Згідно з постановою ВРУ, 2019 року також пропонують святкувати річниці від днів народження Олени Пчілки, Дмитра Вітовського, Ольги Басараб, Костя Левицького та інших українських політичних і культурних діячів.

Серед пам’ятних дат і ювілеїв затверджено: тисячоліття правління Ярослава Мудрого та Марії Примаченко, століття Одеської кіностудії та Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Також столітній ювілей відзначатиме Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки (22 січня 1919 р.).

Окрім того у списку пам’ятних дат і ювілей є 80-річчя тренера «Динамо» Валерія Лобановського.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code