На що здатна лише одна людина заради Нації?

Антон Курсін, для НУІНА

5 вересня 2011 року

Нація – це спільнота, яка знаходиться в певному стані. Щоб стати Нацією суспільство (спільнота) мусить розвинути в своєму середовищі певні якості, а набуття цих якостей суспільством зумовлює набуття кожним членом суспільства цієї спільноти своїх персонально чітко визначених якостей.
В публікації «Есенціальний конструктівізм націоналізму» ми спробували наблизитись до змісту поняття «націоналізм», зараз ми розглянемо рекомендації для кожного, хто став на шлях націоналізму і прагне досягнення стану Нації для свого народу.
Сенс нашого життя полягає в тому, щоб повністю трансформувати себе для того, щоб ми могли отримати повне і вічне наповнення. Ми знаходимося в цьому світі для того, щоб досягти свого потенціалу і, буквально, стати як Бог, сутністю якого є постійно ділитися і давати Світло. Проте, процес власної трансформації не відбувається просто так на абстрактному або теологічному рівнях; а навпаки, цей процес відбувається між нами та іншими людьми. Наші взаємини та стосунки – особливо, з найближчими нам людьми – це реальна можливість, яка нам дана зверху, щоб навчитися терпінню, вмінню ділитися, і любові, що є сутністю Творця. Це ті якості, яким нас можуть навчити взаємини і це ті якості, яким нам найбільше потрібно навчитися, якщо ми хочемо виконати наше істинне призначення.
Як тільки ми це зрозуміємо, все що відбувається між нами та іншими людьми, розкриється в новому світлі. Бути закоханим – і відкривати себе для нескінченної кількості емоцій і дослідів – стає більше, ніж просто романтикою чи зацікавленістю. На більш глибокому рівні, на рівні душ, ми змінюємося і ростемо духовно. Ми, буквально, стаємо ближче до Бога, і, таким чином, відкриваємося наповненню, яке приносить близькість.
До того ж, ми не просто ділимося моментами радості, які прискорюють нашу трансформацію; а навіть важкі або конфліктні моменти є нашою можливістю до позитивних змін. Насправді, проблема є подарунком: шансом позбутися від внутрішніх перешкод, які стоять між нами і необмеженим щастям, яке є нашим справжнім призначенням.
Часто ми зациклюємося на тому, щоб зустріти правильну людину або знайти одну з мільйона людей, яка повністю підходить нашим вимогам і особливостям. Але таким чином, ми не правильно розставляємо пріоритети. Стати правильною людиною, а не намагатися знайти правильну людину, і є справжній ключ до люблячих відносин (взаємин, стосунків, ставлення). До того ж, труднощі та розбіжності, без сумніву, є можливістю для нас стати тими правильними людьми – взяти на себе в повній мірі відповідальність, як на практичному рівні: як справлятися з конфліктними ситуаціями, так і на рівні, як ми взагалі дивимося на своє життя, оцінюємо своє життя. Коли ми перемикаємося з свідомості «переможця» на те, щоб допомогти улюбленим людям, особливо коли ми сердимося, злість тут же зникає. Це не чудо, це просто як працює світ на рівні позитивних і негативних енергій. Також як Світло не може співіснувати з Темрявою, так і конфлікт не може залишатися, коли є справжній намір допомагати і ділитися з іншими.
Якщо у ваших стосунках у вас постійно одні й ті ж проблеми, це тому що ви до цих пір не зрозуміли, в чому полягають ваші справжні проблеми. Ви досі чекаєте, що інші зміняться, не намагаючись змінити ті аспекти, які вам треба трансформувати в собі. Це виправлення і є фундаментальним аспектом нашої духовної роботи.
Ваші стосунки з вашими близьким можуть по-справжньому допомогти вам завершити ваше духовне виправлення. У таких відносинах, ви не просто знаходите людину, яку ви шукали, а, буквально, трансформуєте себе в людину, якою вам призначено стати.
Бог створив світ, Бог став причиною того, що ми прийшли у цей світ. Але зараз наше завдання полягає в тому, щоб самим стати причиною: оволодіти сутністю Творця – бажанням постійно ділитися і, таким чином, отримувати наповнення, яке Творець завжди бажав і призначав для нас. Це знання та мудрість, яким навчають нас наші взаємини. І ми повинні відкрити свої серця для того, щоб навчитися.

За статтею “Ставлення”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code