Касти України

Останнім часом доводилось чути та читати слова обурення з приводу того, що, наприклад, Франція радила Україні вирішувати питання тероризму шляхом перемов, при чому сама Франція вирішила питання тероризму миттєво шляхом блискавичної силової операції.
слова обурення несправедливі. Чому? Відповідь на це дає усвідомлення варнової функціональної структури суспільства.Детально про варнову структуру можна прочитати в чисельних публікаціях на цю тему.
Стисло це виглядає приблизно так:
Варна «Шудри» – фахові виконавці – працівники та робітники. При зустрічі з проблемами не приймають самостійних рішень, очікують рішення від керівництв. Вдало та якісно виконують доручену роботу та накази, – основа суспільства. Коротка характеристика – Тіло Суспільного Організму.
Варна «Вайші» – бізнесмени, своєю життєдіяльністю генерують кров суспільства – гроші. При зустрічі з проблемами, приймають самостійні рішення по вирішенню проблем шляхом переговорів і домовленостей. Коротка характеристика – Судинна Система та Кров Суспільного Організму.
Варна «Кшатрії» – воїни, силовики. Життєве кредо – захист свого суспульства. При вирішенні проблем приймають самостійні рішення силового типу. Коротка характеристика – Імунітет Суспільного Організму.
Варна «Брахмани» – мудреці, що завжди підкажуть правильні речі іншим трьом Варнам. Коротка характеристика – Інтелект Суспільного Організму.
До властивостей кожної Варни с представниками спілкуються відповідним чином:

  • Шудрам дають накази;
  • Вайшам радять домовлятися;
  • Кшатріям підказують, що вже пора комусь натовкти пику;
  • Брахмани порад не потребують, бо це їхня функція давати поради Вайшам та Кшатріям, які вже в свою чергу ці поради перетворюють у форму наказів для Шудрів. А Шудри якісно виконують всю свою роботу.

З відсутності власних Брахманів, на допомогу завжди прийдуть Брахмани из іншого суспільства.
Якби при владі в Україні були Кшатрії, то їм би радили вирішити питання терористів-сєпаратистів саме силовим шляхом. І Кшатрії це б вирішили би швидко та якісно.
Владу в Україні посідають Вайші. Успішні Вайші, які здобули собі великі статки, що свідчить про величезний рівень їхньої якості. Але Вайшів треба спрямовувати на вирішення питань перемовами, домовленостями та компромісами. Така позитивна властивість Варни Вайшів, саме таким шляхом Вайші це зроблять якісно.
Той факт, що поради для вирішення проблем в Україні надходять з-за кордону, свідчить про те, що Варна Брахманів не проявила себе взагалі. Бо за наявності в Україні власних Брахманів, Республіка Україна не потребувала б закордонних порад.
Вину за такий стан речей, а саме відсутність в Україні Варни Брахманів, нема на кого покласти. Зазвичай, за стан речей в суспільстві вину покладають на еліту суспільства. Але Республіка Україна не має своєї еліти. Еліта – це, так би мовити, п’ята Варна, яка спрямовує Брахманів суспільства. Наявність Брахманів в суспільстві, ще не означає наявні Еліти у суспільства, але відсутність Брахманів безапеляційно вказує на відсутність у певного суспільства власної Еліти, бо не може п’ятиповерховий будинок мати перший, другий, третій та п’ятий поверхи за відсутності четвертого поверху.
Як вам далі жити, ніхто вам, дорогі читачі, не скаже.

Антон Курсін

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code