У НАВС проведено Міжнародну конференцію щодо реалізації державної антикорупційної політики

7 грудня 2018 року у Національній академії внутрішніх справ відбулась III Міжнародна науково-практична конференція за темою “Реалізація державної антикорупційної політики в міжнародному вимірі“, присвячена Міжнародному дню боротьби з корупцією.

Участь у заході взяли заступник Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, науковці та спеціалісти НАВС, голова Консультативної місії ЄС в Україні Кястутіс Ланчінсках, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Юрій Савчук, голова громадської організації “Центр запобігання та протидії корупції“ Володимир Мартиненко, громадські активісти та зацікавлені сторони. Загалом долучились до діалогу близько 300 представників різних галузей діяльності, міжнародні експерти, управлінці державного сектору.

Під час конференції працювало три секції за профільними напрямами:

– корупція як світоглядна проблема;

– правовий механізм відповідальності за корупційні правопорушення;

– організаційні та практичні питання запобігання корупції.

Учасниками діалогу було обговорено низку актуальних питань у сфері протидії корупції, зокрема: правові аспекти формування та реалізації антикорупційної політики держави, запровадження освітніх програм у вихованні молоді, процеси удосконалення законодавства України щодо запобігання корупції, методи зниження корупційних ризиків у системі розвитку держави, врахування європейського досвіду і стандартів у боротьбі та запобіганню корупції.

У ході роботи однієї із секцій було представлено розроблене колективом фахівців наукової лабораторії академії та профільного управління МВС автоматизоване робоче місце уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в апараті МВС та системі НП

Враховуючи актуальність тематики, на базі НАВС на оновлених засадах, спільно з міжнародними експертами, запроваджені цільові програми підвищення кваліфікації за новою спеціалізацією «Антикорупційний менеджмент», проведено профілізацію кафедр і наукових підрозділів. Створено нові лабораторії з проблем антикорупційної діяльності та психофізіологічних досліджень (облаштовано центр підготовки та підвищення кваліфікації поліграфологів з використанням сучасної техніки). Протягом року проведено цикл тренінгів, семінарів і конференцій з питань протидії окремим виявам корупційної злочинності.

Так, у своєму виступі проректор академії Сергій Чернявський зазначив, що за підтримки керівництва МВС та Національної поліції здійснюється підготовка курсантів з методик кримінального аналізу та комп’ютерної розвідки, які широко використовуються в країнах Євросоюзу як засоби протидії корупційній злочинності. Також зосереджується увага на підвищенні кваліфікації викладачів і науковців у даній тематиці.

Учасники конференції та присутні мали змогу набути нові знання та навички для подальшого їхнього застосування у професійній діяльності, обмінятись досвідом та налагодити співпрацю у галузі протидії корупції

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code