Болгарія підвищує свою привабливість для українських туристів

133407736Протягом останніх 10 років міжнародний туризм в Болгарії стабільно зростає як за кількістю іноземних гостей, котрі вибрали Болгарію місцем свого відпочинку, так і за доходами туристичної індустрії.
У 2013 році загальна кількість туристів, що відвідали Болгарію, досягла 6,9 мільйона людей, що на 5 % більше у порівнянні з 2012 роком. Число туристів з України склало 295 тисяч осіб, що на 17 % перевищує показник 2012 року…

     133407736Протягом останніх 10 років міжнародний туризм в Болгарії стабільно зростає як за кількістю іноземних гостей, котрі вибрали Болгарію місцем свого відпочинку, так і за доходами туристичної індустрії.
     У 2013 році загальна кількість туристів, що відвідали Болгарію, досягла 6,9 мільйона людей, що на 5 % більше у порівнянні з 2012 роком. Число туристів з України склало 295 тисяч осіб, що на 17 % перевищує показник 2012 року.
      Тісні відносини між Болгарією та Україною, обумовлені географічним положенням держав, їх історією та культурними традиціями, нині отримують новий імпульс.
У Києві 23 жовтня 2014 відбулася прес-конференція, в якій взяли участь пан Красімір Мінчев, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні, пан Благомір Бацанов, Консул Республіки Болгарія в Україні, і пані Надія Белелієва, перший секретар, Керівник служби з торговельно-економічних питань при Посольстві Республіки Болгарія в Україні.
     133408008Під час зустрічі представникам українських ЗМІ було представлено інформацію про поточний стан туристичного сектора Болгарії та плани щодо його подальшого розвитку. Було відзначено, що з метою покращення туристичної привабливості країни навесні 2014 року, Урядом Республіки Болгарія було схвалено стратегію сталого розвитку туризму на період до 2030 року. Головною метою є – увійти в п’ятірку найпопулярніших туристичних напрямків Центральної та Східної Європи. Значну роль у досягненні зазначеної мети відіграє створення впізнаваної національної ідентичності Болгарії, дбайливе ставлення до культурної спадщини і природного багатства країни.
Ухвалений план розвитку передбачає довгострокові інвестиції з поліпшення інфраструктури і транспорту, диверсифікацію туристичного продукту, оновлення і розвиток існуючих туристичних регіонів Болгарії.
      Усе більшого значення набуває різноманітність можливостей для туризму в Болгарії протягом цілого року – чудовий континентальний клімат, прекрасні морські курорти влітку, мальовничі гірськолижні спуски взимку, тури природними, культурними або історичними пам’ятками, бальнеологічні та спа-готелі.
      Нині цінова політика туристичного ринку Болгарії залишається сприятливою і доступною для українських туристів, охочих відвідати цю гостинну країну в будь-який час року. Красімір Мінчев, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні: «Сьогодні Україна є одним із найбільш пріоритетних туристичних ринків для Болгарії. Адже близькість слов’янської культури і мови забезпечують прекрасний фундамент для розвитку відносин у сфері туризму між двома сусідськими країнами».
Поряд із співпрацею в галузі туризму Болгарія та Україна розвивають торгове партнерство. У 2013 році Україна посіла 15 місце в загальному товарообігу Болгарії.
      Болгарія активно підтримує Україну в її європейських амбіціях. У липні 2014
      Болгарія стала однією з перших країн, що ратифікували Угоду про асоціацію України з Європейським союзом.
      Дізнатися більше про Болгарію можна за адресою: http://bulgariatravel.org

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code