Про НАБУ, прокуратуру та збитки державі

 Детективам Національного антикорупційного бюро з прокуратури Київської області передали кримінальне провадження щодо розтрати 10 мільйонів гривень грантових грошей Європейського Союзу, виділених на капітальний ремонт соціального житла в Миронівці Київської області.

 

Про це йдеться в рішенні Солом’янського районного суду міста Києва, в якому детектив Бюро просив доступ до документів у зазначеній справі, повідомляє «Слово і Дело».

 

Як відомо, в рамках цього виробництва прокуратура Київської області повідомила про підозру колишньому начальнику Служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації. Як відомо, цю посаду в той час займав Сергій Андріяш. За версією слідства, підозрюваний вчинив розтрату бюджетних коштів на проведення капітального ремонту та облаштування нерухомого приміщення в с. Карапиші Миронівського району Київської області, яке на праві приватної власності належить ТОВ «Агросвіт», для подальшого здійснення на базі даного товариства підприємницької діяльності ТОВ «Гермес-Еко», а в подальшому ТОВ «Зоряний». Він, зловживаючи службовим становищем, здійснив незаконну розтрату майна на користь третьої особи і завдав збитків державному бюджету на суму 9,9 млн грн.

 

Відзначається, що директором і засновником «Зоряного» є колишній підлеглий Андріяша працівник Служби у справах дітей та сім’ї КОДА Руслан Поштовий.

 

Детектив просив надати тимчасовий доступ до інформації за абонентським номером директора «Гермес-Еко» Ігоря Янчевського, а також до документів ПриватБанку по фірмах «Гермес-Еко» та «Зоряний». Суд задовольнив клопотання.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code