17 лютого 2016 року, відбулася Національна Аграрна Юридична Конференція

317 лютого 2016 року в м. Запоріжжя відбулася Національна Аграрна Юридична Конференція, організована ААУ, ЮК «Кошовий і Партнери» та Експо-центром «Метеор».
Олександр Кошовий, адвокат, керуючий партнер ЮК «Кошовий і Партнери», член ААУ привітав учасників та гостей, та сфокусував увагу присутніх на інноваційному характері Конференції як унікального майданчику для спілкування правників та бізнесу, потенціалі та можливостях такого формату. З вітальним промовами виступили Віце-президент ААУ Зоя Ярош, генеральний директор Екпоцентру «Метеор» Дмитро Слюсар та директор Міжнародної Школи Бізнесу IBS Дніпропетровського університету ім. А.Нобеля Олена Красовська.

317 лютого 2016 року в м. Запоріжжя відбулася Національна Аграрна Юридична Конференція, організована ААУ, ЮК «Кошовий і Партнери» та Експо-центром «Метеор».
Олександр Кошовий, адвокат, керуючий партнер ЮК «Кошовий і Партнери», член ААУ привітав учасників та гостей, та сфокусував увагу присутніх на інноваційному характері Конференції як унікального майданчику для спілкування правників та бізнесу, потенціалі та можливостях такого формату. З вітальним промовами виступили Віце-президент ААУ Зоя Ярош, генеральний директор Екпоцентру «Метеор» Дмитро Слюсар та директор Міжнародної Школи Бізнесу IBS Дніпропетровського університету ім. А.Нобеля Олена Красовська.
Першим доповідачем виступив Тертишник В.М, відомий український правник. Він розповів механізми захисту, питання стратегії та тактики у роботі адвоката у рамках кримінального провадження, превентивні можливості його діяльності, акцентував увагу на актуальних питаннях законодавства, протиріччях, пов’язаних з приматом положень Кримінально-процесуального кодексу України над іншими актами законодавства, в тому числі пов’язаних адвокатською діяльністю. Олександр Поліводський, адвокат, член Правління ААУ, партнер ПФ «Софія» виступив з доповіддю «Як взяти землю держави (земельні торги, способи позаконкурентного отримання земельних ділянок, оренда невитребуваних паїв)». Виступ був присвячений отриманню прав на землі за законодавством України. Він доповів про способи приватизації землі, які дозволяє законодавство України, зокрема безоплатна приватизація; земельні торги, а також купівля-продаж корпоративних прав. Говорячи про процедури проведення торгів доповідач висвітлив деталі, які необхідно знати для участі у таких заходах. Окремо було приділено увагу безоплатній приватизації та можливостям, які відкриваються фактично та юридично щодо таких земель. Було приділено увагу невиділеним паям та розпорядженню ними, а також таким актуальним проблемам як відумерла спадщина та використання польових доріг, висвітлювалися питання використання та розпорядження такими землями та ролі державних органів у прийнятті таких рішень.
Завершила першу сесію Світлана Торопчина – Агалакова, адвокат з 20-річним стажем роботи. Вона провела лекцію – тренінг у двох частинах на тему: «Захист від недобросовісних покупців». Перша частина виступу була спрямована на значення правової грамотності для захисту, в т.ч. правильного оформлення договору та його змісту, оскільки „гарний договір – база спокою та впевненості у майбутньому для підприємця” Також вона розповіла про міжнародний та український консьюмерський рух та обставини, коли виникає необхідність захисту від нечесного споживача.
Під час другої сесії Конференції було розглянуто питання податків, залучення фінансування в аграрний бізнес, користування землею, нових інституцій в агропромисловому комплексі. Модератором виступила Маргарита Трипільська, адвокат, кандидат юридичних наук, голова Запорізького відділення ААУ. Почав другу сесію Кошовий О.Г. презентацієй на тему: «Франчайзинг як ефективний інструмент залучення фінансових ресурсів і просування інноваційних продуктів» розповів про можливості залучення фінансових ресурсів у бізнес за допомогою франчайзингу (комерційної концесії). Про його ефективність в якості інструменту просування продукту в маркетинговій концепції «Marketing mix». Він сфокусував увагу на потенціалі франчайзингу в період криз в економіці, конкурентні переваги франчайзингу як альтернативи залученню інвестицій – мінімальних ризиках, пов’язаних з повною або частковою втратою контролю в управлінні і над бізнесом при залученні портфельних або ж прямих інвестицій.
Продовжив сесію Віктор Кобилянський з темою: “Готуємось до ринку земель. Нестандартні договірні схеми в агробізнесі, плюси та мінуси скасування мораторію для аграріїв, способи формування та збереження земельного банку. Він відмітив, що «Дата 1 січня 2017 року не має принципового значення. Мораторій можу бути скасовано значно пізніше (в разі не прийняття закону про особливості обігу земель сільськогосподарського призначення). Не виключена й ситуація, коли один мораторій замінять іншим – запровадивши в названому законі нові обмеження. Серед можливих варіантів – обмеження площі земель, які орендуються однією особою, надання багатьом особам переважного права на придбання сільгоспземель, заборона придбання земель юридичним особам, встановлення терміну, протягом якого (після набуття права власності на конкретну земельну ділянку) її заборонено відчужувати”. “Безумовним наслідком скасування мораторію стане певний перерозподіл ринку земель. І до цього потрібно готуватися вже сьогодні. В першу чергу подбавши про належне оформлення прав на земельні ділянки та договорів оренди землі”. Партнер заходу ЮК «Праве Діло» Бейгул А. Г. виступила з темою: «Визначення права на земельну частку (Пай). Пані Альбіна доповіла про можливості судового захисту прав, пов’язаних зі здійсненням права власності на землю. Навела приклади прийняття судових рішень в цьому аспекті. Андрій Баришніков, адвокат, к.н.ю. виступив з темою: “Аграрні палати як форма аграрного самоврядування в Україні”. Він розповів про можливості та переваги такого нового для України інституту як аграрні палати, навів прикладі діяльності цієї інституції в Польщі, звернув на цікавий досвід наших сусідів, можливості оптимізації відносин, що виникають у сільському господарстві за рахунок діяльності аграрних палат. Завершила Конференцію Яна Шамілова, головний юрисконсульт Запорізької ТПП темою: “Медіація як ефективний засіб врегулювання конфліктів”. Пані Яна розповіла про медіацію, як альтернативний спосіб врегулювання спорів, та ії принципи: добровільність, та конфіденційність. Вона зауважила, що медіація, як альтернативний спосіб вирішення спорів визнається Україною та ЄС настільки ефективною, що їй присвячена окрема Глава в Угоді.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code