Україна та ще 4 країни можуть створити трибунал із МН17 без РБ ООН

Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна можуть створити спеціальний трибунал для покарання винних у трагедії “Боїнга” рейсу МН17, який не потребуватиме схвалення Радою Безпеки ООН.
Про це у середу, 23 вересня, з посиланням на заяву глави МЗС закордонних справ Австралії Джулі Бішоп повідомило видання The New York Times.
За словами Бішоп, представники п’яти країн зустрінуться 29 вересня під час щорічного засідання Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН), щоб узгодити альтернативний план для притягнення до відповідальності винних у катастрофі літака.
Бішоп зазначила, що низка фахівців у сфері міжнародного кримінального права вже розробляють необхідні нововведення. При цьому вона не виключила повторного внесення до Ради Безпеки ООН проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу, після того як буде завершено офіційне розслідування обставин катастрофи.
Нагадаємо, 29 липня Росія заблокувала ухвалення в РБ ООН резолюцію по створенню міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи MH17

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code