Росія запровадить ембарго на продукти з України з 1 січня

З 1 січня 2016 року почне діяти продовольче ембарго РФ щодо України, якщо Москві не вдасться домовитися зі своїми партнерами про додаток до договору про зону вільної торгівлі Україна-ЄС.
Про це заявив глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, повідомляє російський Інтерфакс.
“Має бути прийнято юридично зобов’язуючу угоду трьома сторонами, або як якийсь додаток до договору про ЗВТ Україна-ЄС, або в якості окремого документа, в якому було б прописано юридично зобов’язуюче зняття наших ризиків, пов’язане з техрегулювання, ветеринарним і фітосанітарним контролем, з митним регулюванням, з небезпекою неконтрольованого припливу товарів з третіх країн через Україну до нас”, – заявив Улюкаєв.
За його словами, Москва заявляла про це Києву неодноразово протягом року.
“Ми дали проект відповідного документа нашим колегам і хотіли б отримати не загальні розмови, а юридично зобов’язуючий документ”, – зазначив міністр.
Він додав, що Росія пропонує ввести перехідні періоди, проте “поки сигнали від колег скоріше негативні”.
“Якщо не вдасться домовитися, з 1 січня набуває чинності відповідна постанова уряду РФ, яка запровадить звичайний режим торгівлі відносно України і режим продовольчого ембарго. Оцінки його впливу на економіку Росії існують – принципово не вплине”, – сказав глава Мінекономрозвитку.

Українська правда

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code