СБУ затримала організовану групу за підозрою у вчиненні терактів за вказівкою російських спецслужб у Луганській області

Служба безпеки України затримала організовану групу, підозрювану у вчиненні терористичних актів за вказівкою російських спецслужб у Луганській області.
Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.
“У Міловському районі Луганської області співробітники СБУ розкрили низку терактів і затримали групу осіб, які підривали машини правоохоронців і військовослужбовців, що вчинили вибух на території армійської радіолокаційної станції”, – сказано в ньому.
Під час обшуків у зловмисників вилучено речові докази, у тому числі вогнепальну зброю, вибухівку й складові саморобних вибухових пристроїв.
Учасники групи обґрунтовано підозрюються у вчиненні в березні 2015 замаху на співробітника СБУ за допомогою дистанційного підриву його службового автомобіля.
У квітні зловмисники підірвали автомобіль українського прикордонника, військовослужбовець отримав осколкові поранення й контузію.
Слідство встановило, що група діяла за вказівкою представників спецслужб Росії, які визначали об’єкти терактів у мирних районах Луганської області.
Затримані дали показання, що отримали зброю й вибухівку на території Росії.
За незаконне переміщення засобів ураження на українську територію куратори заплатили їм 3 тис. рублів.
Обіцяні за підрив машини офіцера СБУ 15 тис. доларів і гонорар за замах на прикордонника терористам, з їх слів, не заплатили.
До кримінальної відповідальності також притягаються спільники терористів, які допомогли їм незаконно потрапити на територію військової частини.
Слідство триває, підозрювані перебувають під вартою.
Як повідомляло агентство, СБУ затримала 3 підозрюваних у підготовці замаху на голову Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова.

Українські Новини

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code