Гройсман вважає зміну Конституції шляхом до побудови незалежної європейської держави

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман вважає зміну Конституції шляхом до побудови незалежної європейської держави.
Про це сказано в його зверненні до українського народу з нагоди 19-ї річниці Конституції.
“Для кожного громадянина України Конституція є його серцем, совістю і душею, тому що головне її завдання – захист і турбота про людину. Україна є суверенною й незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою… Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю – ці конституційні норми актуальні завжди, особливо зараз, у часи змін”, – сказано в повідомленні.
Зі слів Гройсмана, українці відстояли право на життя у вільній і демократичній країні, де права людини захищені, а рівність перед законом є нормою для всіх.
“Сьогодні ми будуємо незалежну європейську державу. І для цього треба поліпшити наше законодавство, наблизивши його до європейського, і, насамперед – внести зміни до Основного Закону”, – вважає Гройсман.
Він зазначає, що Конституційна комісія вже працює над проблемами вдосконалення системи правосуддя, свобод і обов’язків громадян, децентралізації, що дозволить громадам більше повноважень і можливостей для розвитку територій.
Як повідомляло агентство, Президент Петро Порошенко вважає головним завданням зміни Конституції побудову сильної держави за допомогою благополуччя та стійкого розвитку громад.
Україна в неділю відзначає 19ую річницю прийняття Конституції, першу редакція якої було затверджено 28 червня 1996 року.

Українські Новини

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code