Міжпарламентська асамблея “Україна – Литва – Польща” закликає європейські уряди адекватно реагувати на російську пропаганду

Міжпарламентська асамблея “Україна – Литва – Польща” закликає уряди та громадян європейських держав адекватно реагувати на російську пропаганду і чинити опір їй, висловлює повагу до тих росіян, які чинять опір агресивній політиці їхньої влади, і звертається до всіх громадян Росії не піддаватися пропаганді.
Про це йдеться у прийнятій міжпарламентської асамблеєю у Вільнюсі (Литва) в п’ятницю декларації, опублікованій на сайті Верховної Ради.
Міжпарламентська асамблея засуджує акти агресії Росії і закликає її негайно вивести всю військову техніку, військових і незаконні збройні формування з території України.
Асамблея вважає, що санкції Європейського Союзу щодо Росії повинні бути посилені у разі, якщо вона продовжить ігнорувати виконання домовленостей, досягнутих в Мінську (Білорусь) 12 лютого.
Вона також вимагає негайного звільнення заарештованого в Росії депутата Верховної Ради Надії Савченко (фракція “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”) та всіх інших незаконно утримуваних українських громадян, у тому числі режисера Олега Сенцова.
Асамблея підтримує стратегічні прагнення України до євроінтеграції і зазначає, що відповідно до ст. 49 договору про ЄС, Україна, як європейська держава, має європейську перспективу і може подавати заявку на членство в ЄС.
У зв’язку з цим вона закликає парламенти країн-членів ЄС швидко ратифікувати угоду про асоціацію, щоб вона повністю набула чинності з 2016 року.
Бажаючи співпраці для забезпечення імплементації плану дій щодо лібералізації візового режиму, асамблея очікує позитивний звіт Європейської комісії, в якому буде запропоновано ввести безвізовий режим з Україною в 2016 році.
Вона також сподівається, що на наступному саміті Організації Північноатлантичного договору (НАТО) в 2016 році будуть прийняті рішення, які посприяють посиленню безпеки Східного флангу блоку НАТО і допоможуть Україні в її зусиллях у зближенні з Альянсом.
У декларації також пропонується активізувати співпрацю між українськими, польськими та литовськими парламентськими делегаціями в міжнародних організаціях, зокрема в парламентській асамблеї НАТО, Раді Європи та Організації з безпеки і співробітництва в Європі, а також посилити співпрацю на рівні Європейського парламенту.
Декларацію підписали голова Ради Володимир Гройсман, маршалок сенату Польщі Богдан Борусевич і голова сейму Литви Лорета Граужінене.
Як повідомляло агентство, міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає за необхідне активізацію зусиль з боротьби з російською пропагандою в соціальних мережах.
Міністерство інформаційної політики розробило законопроект про іноземне мовлення.

Українські Новини

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

code