Медійники закликають замінити Наталю Гуменюк через заборону висвітлювати воєнні злочини РФ

Низка медійників звинуватила Наталю Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні відповідальності військовослужбовиці. Вони вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк “на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”.

Про це йдеться в заяві медійників на адресу Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, міністра оборони України Рустема

Читати Медійники закликають замінити Наталю Гуменюк через заборону висвітлювати воєнні злочини РФ

ПІСТОРІУС: НІМЕЧЧИНА МАЄ СТАТИ СТІЙКІШОЮ ДО ДЕЗІНФОРМАЦІЇ РОСІЇ

Німеччина повинна стати більш стійкою до російської дезінформації, заявив міністр оборони країни Борис Пісторіус, пише Deutsche Welle. З таким закликом урядовець виступив під час відвідування військового центру оперативного зв’язку в Маєні. “Ми повинні стати стійкими, загалом як держава і як суспільство”, – наголосив Пісторіус. Кампанії Росії з дезінформації потрібно розпізнавати на ранній стадії та публічно

Читати ПІСТОРІУС: НІМЕЧЧИНА МАЄ СТАТИ СТІЙКІШОЮ ДО ДЕЗІНФОРМАЦІЇ РОСІЇ

ПРЕЗИДЕНТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ: УКРАЇНА ЗРОБИТЬ ЗАПИТ НА СКЛИКАННЯ ЗАСІДАННЯ РАДИ УКРАЇНА – НАТО

“Однаково кожне життя ми цінуємо. Повинні цінувати. Повинні захищати на одному рівні від терору. Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна – НАТО щодо захисту неба, постачання ППО, відповідних систем і ракет”, – сказав президент України Володимир Зеленський 16 квітня у традиційному зверненні до українців.

Читати ПРЕЗИДЕНТ ЗЕЛЕНСЬКИЙ: УКРАЇНА ЗРОБИТЬ ЗАПИТ НА СКЛИКАННЯ ЗАСІДАННЯ РАДИ УКРАЇНА – НАТО

Євростат повідомив, де зараз найбільше біженців з України

З 24 лютого 2022 року мільйони українських біженців втекли від війни у європейські країни. Сьогодні на третьому році війни продовжують їхати в Європу або ж змінювати проживання в одній країні на іншу. Статистична організація Європейської комісії оприлюднила останні дані про місцезнаходження біженців, які залишили Україну після початку повномасштабної війни.

Читати Євростат повідомив, де зараз найбільше біженців з України

Вибухи на ЗАЕС: рф використовує звіт МАГАТЕ для дискредитації України на Заході

Днями на території захопленої окупантами Запорізької атомної електростанції здетонував дрон. Він влучив у дах корпусу тренажерного центру, постраждалих немає.

Російські окупанти одразу звинуватили в атаці Україну. Представники Сил оборони України відразу заявили, що Україна не причетна – це може бути імітаційним ударом самих загарбників.

Читати Вибухи на ЗАЕС: рф використовує звіт МАГАТЕ для дискредитації України на Заході

Путін прагне створити з Харкова “санітарну зону”: яке озброєння використовують окупанти

Путін прагне створити з Харкова “санітарну зону”: яке озброєння використовують окупанти.

осійський диктатор нещодавно оголосив про необхідність створення так званої “санітарної зони” на території України. Але без сухопутної компоненти російські війська можуть зробити акцент лише на повітряних ударах.

Використання ж — уперше за час повномасштабної війни — саме авіаційної бомби для удару по Харкову є

Читати Путін прагне створити з Харкова “санітарну зону”: яке озброєння використовують окупанти

Воїн з душею Художника

Дмитро Парубець

“Дмитро Парубець – з тих, про кого кажуть «ходяча енциклопедія». Мені завжди було цікаво слухати його розповіді та читати його дописи, оповідання, які згодом вийшли окремою збіркою, а нещодавно я дізналася, що він – не лише цікавий співрозмовник і самобутній автор творів про сучасну війну росії проти України, але й

Читати Воїн з душею Художника

Лонгліст Фестивалю-Премії «ГРА» – 2024: хто у списку?!

Національна спілка театральних діячів України

(НСТДУ) – засновниця і організаторка Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА», який цьогоріч відбувається вшосте, – традиційно у Міжнародний день театру оприлюднила довгий список учасників.

Читати Лонгліст Фестивалю-Премії «ГРА» – 2024: хто у списку?!

У Києві Новруз відсвяткували великим фестивалем-конкурсом національних культур

У дні, коли Земля прокидається для того, щоб дати нове життя всьому живому, за давніми традиціями відбувається святкування Міжнародного Дня Новруз – Нового року за сонячним календарем. Це свято початку польових робіт, вшанування відродження природи, свято примирення та очищення, свято мудрості.

У Києві Новруз відсвяткували великим фестивалем-конкурсом національних культур “Новруз”, що проходив у Центрі культури

Читати У Києві Новруз відсвяткували великим фестивалем-конкурсом національних культур

Посилення української ППО: втрата росіянами винищувачів Су-30 і Су-34 може змінити розтановку сил у небі

На початку повномасштабного вторгнення в Україну на озброєнні у РФ було приблизно до 150 Су-34. Станом на сьогодні, за інформацією з відкритих джерел, відомо про втрату окупантами 34 літаків, ще близько 15 випадків знищення Су-34 є непідтвердженими офіційно.

Варто зауважити, що операція Сил оборони України зі збиття п’яти винищувачів вже претендує на світовий рекорд. До

Читати Посилення української ППО: втрата росіянами винищувачів Су-30 і Су-34 може змінити розтановку сил у небі